Hvad er Black Friday?

Læs mere her om mærkedagen Black Fridays' oprindelse

Black Friday, dagen efter Thanksgiving, er blevet en af de travleste shoppingdage både i Danmark og resten af verden. Det er svært at finde en webshop eller detailbutik der ikke tilbyder tidsbegrænsede, pengebesparende tilbud på denne dag.

Men hvor stammer selve idéen om Black Friday fra? Og hvorfor kommer virksomheder med tilbud på netop denne dag?

Der er mange forskellige fortællinger om hvor udtrykket kommer fra. Men vi skal helt tilbage til starten af 1960'erne i USA for at finde fødslen af Black Friday, som førte videre til hvordan begrebet bruges idag. Her benyttede politibetjente begrebet Black Friday for at beskrive kaosset der brød ud når turister fra forstaden flokkede til byen for at foretage årets julegave indkøb, og samtidigt se lørdagens årlige Army-Navy amerikanske fodboldkamp. De mange mennesker betød længere og hårdere vagter for politiet, som skulle holde styr på forhøjet trafik, uheld, tyveri og meget andet.

Selve begrebet Black Friday skabte først vækst i salget for virksomheder i slutningen af 1980'erne, hvor købmænd brugte begrebet til at sprede et budskab omkring at dette var dagen hvor virksomheder forvandlede deres underskud eller "in the red" til overskud eller "in the black". Siden er Black Friday blevet den største shopping dag i USA samt mange andre lande i verden, selvom de fleste virksomheder har større salg på lørdagen op til juleaften. 

Vi fejrer også Black Friday i Scanovus, med de bedste tilbud på hele året, på blandt andet vores populære automatiske strygejern. Skriv dig op i bunden af siden for at blive en del af vores V.I.P liste, og modtag de gode tilbud før alle andre.